Home Ondernemen Een auto van de zaak?

Een auto van de zaak?

0
Een auto van de zaak?

Op het moment gebeurt het even niet, maar normaal rijden er dagelijks duizenden auto’s heen en weer naar het werk. Voor zowel de werkgever als de werknemer is het hebben van een bedrijfsauto een mogelijkheid en een goede keuze om te nemen. In deze blog staat wat wel en niet geteld wordt als bedrijfsauto en waar er één gekocht kan worden.

Waarom een bedrijfsauto?

Een bedrijfsauto is een auto die eigenlijk alleen zakelijk wordt gebruikt. Het is dus bedoeld voor ritten van, naar en voor het werk. De auto is dan nog steeds eigendom van het bedrijf, niet van de bestuurder. Over het algemeen is een bedrijfsauto niet bedoeld voor privé gebruik, maar dit ligt aan de werkgever. Ook afspraken over dingen zoals brandstof gebruik en eventuele schade kan verschillen per werkgever. Deze afspraken worden dan besproken tussen de werkgever en de werknemer die de auto in leen krijgt. De kosten van de auto zijn ten laste van de zaak, waardoor het aftrekbaar wordt van de winst.

Bij bedrijfsauto’s kan er gedacht worden aan vrachtwagens, bestelwagens, voertuigen met aanhangwagens en mobiele kranen, maar ‘normale’ auto’s kunnen ook bedrijfsauto’s zijn. Woont iemand bijvoorbeeld erg ver van het werk vandaan? Dan kan het goedkoper uitvallen om een bedrijfsauto te hebben.

Kopen of leasen?

Bedrijfsauto’s kunnen gekocht of geleased worden. Leasen is een betere optie wanneer er geld vrijgehouden moet worden voor (andere) grote uitgaven. Wanneer iets geleased wordt, betaald iemand maandelijks een vast bedrag in ruil voor het gebruik van het geleasede spul. Omdat het spul niet in bezit is van de persoon die het leaset, hoeft deze persoon niet te betalen voor onderhoud en verzekeringen. Bij leasen is er een vast maandbedrag dat aangehouden wordt, waardoor de financiële zaken altijd overzichtelijk blijven. Daarentegen staat wel dat leasecontracten niet snel kunnen worden beëindigd en kunnen over een langer termijn wel duurder uitvallen dan het kopen van het goed. Daarom is het belangrijk om eerst te bedenken hoe lang het goed (in dit geval de auto) gebruikt gaat worden, voordat er een koop- of leasecontract vast wordt gelegd.

Waarvan de bedrijfsauto?

Bedrijven zoals Wensink zijn perfect voor bedrijfsauto’s. Opgezet in 1986, het doel van Wensink is om zorgeloos onderweg te zijn. Zij doen dit op een zeer duurzame manier en met een breed scala aan producten. Kijk bijvoorbeeld naar de Mercedes bedrijfsauto. Een Mercedes bus in elke vorm is wel bij Wensink te vinden. Zij hebben zowel nieuwe als tweedehands modellen. Wil je een nieuwe bedrijfsauto kopen? Dan is Wensink zeker een goede deur om bij aan te kloppen.