Home Ondernemen Mobiele telefoon, wat is feit en wat is fabel?

Mobiele telefoon, wat is feit en wat is fabel?

0
Mobiele telefoon, wat is feit en wat is fabel?

De smartphone is eigenlijk niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Deze draadloze telefoon is misschien wel één van de belangrijkste gebruiksvoorwerpen uit ons leven. We staan er mee op en we gaan er mee naar bed. Het houdt ons bezig in de uren dat we niks te doen hebben en er is eigenlijk maar weinig wat we er niet mee kunnen. Toch bestaan er nog behoorlijk wat feiten en fabels rondom de telefoon maar hoe zit dat nu eigenlijk echt? In dit blog zette we alle juiste feiten en fabels rondom de smartphone graag voor je op een rijtje!

Feit: Smartphone van nu is veel kwetsbaarder dan vroeger

Als we de smartphone van nu vergelijken met de smartphones van vroeger kunnen we inderdaad met volle honderd procent zekerheid zeggen dat de smartphones van nu een stuk kwetsbaarder zijn dan vroeger. De meest populaire mobiele telefoon van vroeger was de Nokia 3310. Dit bakbeest kan bij wijze van spreken zelfs nog een oorlog overleven. Dit kleine apparaatje was behoorlijk groot en breed in vergelijking met de mobiele telefoons van nu maar niks kon hem schaden. Vallen, stoten en zelfs een flinke zwempartij maakte voor de Nokia 3310 niks uit. De smartphones van tegenwoordig sneuvelen vaak al bij de eerste zacht aanraking met de grond. Dit komt natuurlijk doordat alles veel geavanceerder is en de telefoons van nu veel innovatiever zijn. Daarom is je telefoon beschermen deze dagen ook zo belangrijk. Dit doe je bijvoorbeeld met een screenprotector of hoesjes. Je kan bijvoorbeeld ook zelfs een telefoonhoesje met foto laten maken. Helemaal leuk en je geeft er echt je eigen draai aan. Een Iphone hoesjes maken met foto doe je onder andere bij Case24.com.

Fabel: Kort opladen is slecht voor je mobiele telefoon

Voor iedereen die zijn mobiel nog steeds de hele nacht aan de lader heeft liggen, doe dit niet! Kort opladen is niet slecht voor je mobiel, het is juist een stuk beter voor je telefoon. Je kan beter je telefoon een aantal keer kort aan de lader leggen dan één keer de hele nacht. Je batterij vindt deze schommelingen namelijk echt niet leuk en presteer juist veel beter als het niveau tussen de 40 procent en 8o procent blijven hangen. Dit heeft alles te maken met de laadcycli.

Feit: Kies het liefst voor je officiële lader

Er zijn een tal van accessoires voor je telefoon op de markt maar eigenlijk geldt voor ieder accessoires dat de originele het beste werken voor je telefoon. Zo dus ook de officiële lader die altijd standaard wordt meegeleverd. Uiteraard zijn er ook namaak producten die qua kwaliteit niet onderdoen maar het lastige is dat je dat nooit zeker weet. Je kan de namaak producten op basis van kwaliteit eigenlijk niet van elkaar onderscheiden. Het is dus maar op de gok op je wel of niet een goed product koopt als je kiest voor namaak.