vrijdag, januari 15, 2021

De 3 grootste irritaties voor iedere ondernemer

Aangeraden

Mobiele telefoon, wat is feit en wat is fabel?

De smartphone is eigenlijk niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Deze draadloze telefoon is misschien wel één...

Vibratie monitoring in de bouw

Bij de bouw en infra is vibratie monitoring zeer belangrijk. Tijdens werkzaamheden zoals het bouwen en slopen is het...

Ik wil een veilig gevoel in huis

Momenteel woon ik in een landhuis aan de grens van Wassenaar. Het is een fijne plek om te wonen,...

Het leven van een ondernemers is vaak spannend en uitdagend. Je bent zelf baas over je agenda, dus je kan je tijd vol plannen met allerlei leuke en inspirerende projecten. Jij geeft zelf vorm aan je carrière, er zit geen baas boven je die dingen voor je bepaalt. Maar er zijn ook minder leuke kanten aan het ondernemersbestaan. De stress die je ervaart als je geen nieuwe opdrachten binnenkrijgt, of de frustratie als je werk ergens aan voor niets blijkt te zijn. In deze blog belicht ik de 3 grootste irritaties die elke ondernemer wel eens ervaart. Als je jezelf hierin herkent, je bent niet de enige!

Stroeve samenwerking

Wat voor mij de grootste frustratie vormt is stroeve samenwerking met mijn klanten. Als ondernemer werk je constant met en voor andere bedrijven, en helaas is die samenwerking niet altijd even soepel. Soms kom je bij bedrijven binnen waar een hele negatieve sfeer heerst. Waar er meer moeilijkheden dan mogelijkheden zijn, en elk besluit drie keer heen en weer overwogen wordt. Ik ben als ondernemer juist iemand die kansen ziet. Ik kan dan ook erg slecht tegen mensen die me tegenwerken. Als ik bij een dergelijk bedrijf binnenkom moet ik mezelf echt behoeden voor teveel irritaties. Ik ben dan altijd blij als ik me realiseer dat deze opdracht maar tijdelijk is, en er hierna ook weer andere opdrachten zullen komen.

Werkplek niet op orde

Ik heb een klein kantoortje aan huis, maar vaak werk ik ook bij mijn klanten op locatie. Als er iets is waar ik me aan erger dan is het wel de puinhoop die ik vaak aantref bij mijn klanten. Overal slingeren papieren, pennen, notitieblokken, lege koffiemokken en allerlei persoonlijke spullen van de medewerkers. Ik werk het best in een schone en strakke werkomgeving. En dan is er ook nog altijd het probleem printers zonder papier, zonder inkt cartridges en bestellingen die pas een week later aankomen. Waar zijn die dingen als je ze nodig hebt? Ik heb thuis een Epson XP 235, en ik zorg dat ik altijd een ruime voorraad papier en inkt heb. Zo zit ik nooit zonder en kan ik mijn werk goed uitvoeren.

Te veel bemoeienis

Laatste irritatie die ik vandaag ga bespreken is de bemoeienis van klanten. Ik snap dat je als opdrachtgever toezicht wil houden op de uit te voeren taken, maar soms kan dit doorslaan. Ik werk geregeld met opdrachtgevers die het werk eigenlijk niet uit handen durven te geven. Doe het dan liever zelf denk ik dan! Ik wil als ondernemer de vrijheid hebben om een opdracht op mijn eigen manier uit te voeren, dat is immers een van de redenen waarom ik ondernemer ben geworden. Te veel bemoeienis van boven af is slecht voor mijn eigen creativiteit. Als dit gebeurt ga ik het gesprek aan en vaak begrijpen mijn opdrachtgevers gelukkig wat ik bedoel. Zo werken we allebei fijner na een dergelijk gesprek.

 

 

 

Recente berichten

Mobiele telefoon, wat is feit en wat is fabel?

De smartphone is eigenlijk niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Deze draadloze telefoon is misschien wel één...

Vibratie monitoring in de bouw

Bij de bouw en infra is vibratie monitoring zeer belangrijk. Tijdens werkzaamheden zoals het bouwen en slopen is het bijhouden van deze gegevens zeer...

Ik wil een veilig gevoel in huis

Momenteel woon ik in een landhuis aan de grens van Wassenaar. Het is een fijne plek om te wonen, maar af en toe voel...

Bedrijfje in de stad

Vele mensen dromen ervan om op enig punt een eigen bedrijf te starten. Vaak groeit deze wens vanuit een bepaalde passie of interesse. In...

Energie besparen binnen je bedrijf? Eenvoudig met deze tips

Tegenwoordig zoeken we massaal naar manieren om geld te besparen binnen ons dagelijks leven - zowel op zakelijk als particulier gebied. Geld dat beter...

More Articles Like This