Home Ondernemen Pallets voor de zwaardere verzendingen

Pallets voor de zwaardere verzendingen

0
Pallets voor de zwaardere verzendingen

Een pallet verzenden, wie wist dat het kon? Eerlijk gezegd heb ik er nooit echt overna gedacht. Maar toen ik mijn auto wilde verzenden naar Amerika., kwam ik er toch mee in aanraking. De zogeten zware verzendingen gaan namelijk heel anders dan het verzenden van een brief of pakketje. Daarom besloot ik een blog te schrijven over palletverzendingen, zodat ik anderen sneller op de hoogte breng van het proces. Dit scheelt jou namelijk een hoop uitzoekwerk!

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst kijk je natuurlijk naar wat je wil verzenden. Gaat het om een stapel bakstenen, onderdelen voor een auto of iets anders? Je kunt zelf makkelijk inschatten of hetgeen wat je wil verzenden, daadwerkelijk op een pallet past. Zo kan je een hele auto natuurlijk niet op een pallet kwijt, die moet je in een container laten vervoeren. Maar als je je auto uit elkaar haalt en je dus met losse onderdelen zit, kunnen die wel op een pallet. Dan moet je natuurlijk de onderdelen met de lak wel goed beschermen, anders krijg je krassen op je auto! Enfin, je bepaalt dus de grootte van je verzending en kiest dan het soort pallet. Bij de perfecte pallet gaat het namelijk niet alleen om stabiliteit en bescherming. Alsje het goed uitvoert, verminder je namelijk aanvullende kosten. De tarieven worden doorgaans berekend op basis van gewicht en volume, maar er komen toeslagen bij voor alles dat extra ruimte inneemt of je pallet niet stapelbaar maakt.

Pallets verpakken

Een pallet moet uiteindelijk ook verpakt worden. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten:

  1. Stapel in kollommen
  2. Zorg dat niks uitsteekt
  3. Hou het vlak
  4. Omsnoeren van je pallet met banden
  5. Labels op een zichtbare plek bevestigen

Vooral het omsnoeren is belangrijk, hierdoor voorkom je dat je spullen kwijtraken. Daarom kan je het beste ook folie gebruiken. Gebruik twee banden vanaf elke zijde en/of rekfolie om de goederen op hun plek te houden. De banden en folie moeten ook om de pallet zelf gewikkeld zijn.

Verzenden maar

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, is je pallet klaar voor verzending. Over het algemeen komt de chauffeur van het verzendbedrijf bij jou langs om de pallet te laden. Weet je niet zeker of er documenten nodig zijn voor de zending? Vraag dan vooral om advies. Als je pallet eenmaal verzonden is, kan je namelijk niks meer veranderen. Wel kan je hem tracken en tracen, wat dus betekend dat je kan zien waar je pallet zich bevindt en wanneer hij precies aankomt op de plaats van bestemming.