vrijdag, juli 12, 2024

Yihaa, sloopwerk!

Aangeraden

Iedereen weet dat het goed is om te sporten. Zeker in de zomer ben je blij als je je in de voorgaande seizoenen gehouden hebt aan je goede voornemens. Maar niet iedereen is er gek op. Eigenlijk is de truc om een sport te vinden die je leuk vindt. Het scheelt bijvoorbeeld als je houdt van een bepaalde teamsport. Dan ben je meer met het spel zelf bezig en de gezelligheid met elkaar dan dat je bewust calorieën aan het verbranden bent of spieren aan het kweken. Het nadeel van een teamsport is natuurlijk wel dat je meer verplichtingen hebt. Bij sommige sporten moet je bijvoorbeeld af en toe ook als scheidsrechter verschijnen of een bardienst draaien. En je natuurlijk kunnen houden aan de vaste trainings- en wedstrijdtijden. Als je die verplichtingen niet wil of kan aangaan, ben je al snel aangewezen op de sportschool. Wanneer het mooi weer is, is het wat makkelijker. Dan kan je lekker met de fiets erop uit, gaan wandelen of hardlopen of wat rondjes gaan skeeleren. Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om fysiek fit te blijven. Bijvoorbeeld taken in- en rondom het huis, zoals tuinieren, de ramen lappen en stofzuigen. Maar ja, er zijn mensen onder ons die geen groene vingers hebben en huishoudklusjes zo lang mogelijk uitstellen. Laat ik zo iemand zijn en daarnaast ook niet aan teamsport doen. Dus ja, ik sta met enige regelmaat te zweten in de sportschool. Als ik de sportschool weer verlaat, ben ik altijd blij met mezelf, maar ernaartoe is toch vaak een heel ander verhaal. Daarom was het telefoontje laatst van een vriend van me met de vraag hem te helpen klussen eigenlijk best welkom. Er moest namelijk o.a. een en ander gesloopt worden in zijn huis, zodat hij een heel andere inrichting kon realiseren. Het was een welkome afwisseling van mijn sportroutine, dus zei ik volmondig ja!

Goeie work-out

’s Ochtends kwam ik aan en zag al meteen dat hij het klussen goed voorbereid had. Allerlei soorten klusmateriaal lag klaar: van verfkwasten, gereedschapskisten tot stofmaskers. Buiten stond een grote puincontainer. Ik vroeg me af of we die helemaal vol zouden krijgen, maar je kan altijd beter iets groter bestellen dan te klein in dit soort situaties. We waren met vijf man sterk en ik gaf aan dat ik wel zin had in het sloopwerk. Met een sloophamer in de hand en een veiligheidsbril op ging ik de muur te lijf. Heerlijk om even los te gaan en meteen ook resultaat te zien. Ook het puinruimen vond ik niet vervelend. En er ontstond al gauw genoeg puin. We schepten het in een kruiwagen en reden dit naar buiten, waar de container op de oprit stond. De radio stond aan en het was fijn om even heel ergens anders mee bezig te zijn dan je normaal doet. Ja, je zweet net zoals in de sportschool, maar je bent bezig iemands huis mooier te maken en het is ook nog eens gezellig. Een top work-out wat mij betreft!

Puinruimen

Vlak voordat we gingen lunchen, maakten we de balans op van ons werk die ochtend. Het bleek dat we goed bezig waren, want de container buiten was al aardig vol. We bespraken wat er nog moest gebeuren. We waren goed bezig, maar realiseerde ons dat we nog wel een dag nodig zouden hebben om al het puin te ruimen en nog wat andere klussen te doen. De meesten van ons boden aan de dag daarna ook te komen helpen, zodat hij niet nog weken in het puin hoefde te zitten. Hij moest dus nog een vuilcontainer huren voor de volgende dag. Gelukkig kon dat nog op dat moment geregeld worden. Na het lunchen zijn we ’s middags nog verder aan slag gegaan met vooral het plamuren op de eerste verdieping. We sloten de dag af met een drankje en ik ging daarna voldaan naar huis. Ik zat natuurlijk onder het stof en na een warme douche had ik zin vroeg mijn bed in te gaan die avond, zodat ik de volgende ochtend weer fris en fruitig kon aantreden voor de rest van het puinruimen. De volle container werd opgehaald en een lege werd neergezet. We hebben hem voor zeker driekwart gevuld die dag. Daarna ben ik naar huis gegaan voor weer een warme douche en ik kan het me verbeeld hebben, maar ik voelde gewoon dat ik sterkere spieren had! Het is niet iets wat ik ieder weekend wil doen, maar zo af en toe helpen met slopen, klussen en puinruimen geeft veel voldoening. En het mooiste is dat je die week minder vaak naar de sportschool hoeft van jezelf. Ideaal!

Recente berichten

Trends in wandtegels voor de keuken en het toilet

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, en dat geldt zeker voor wandtegels in de keuken en het...

More Articles Like This