vrijdag, juli 12, 2024

Zet toch een scheidingswand op kantoor!

Aangeraden

Kantoren zijn moeilijk in te richten. Vaak is het één vloer op een verdieping of op een deel van een verdieping. Dit betekent dat er gewerkt wordt in een open ruimte. Collega’s leiden elkaar af en het kan ook nog eens erg galmen. Er is één makkelijke oplossing op al deze problemen: scheidingswanden.

De scheidingswand

Scheidingswanden helpen om een open ruimte in te delen tot kleinere kamers. Dit zal zonder twijfel helpen om productiviteit te verhogen, om meerdere redenen. Allereerst is er niet meer één grote kamer waarin meerdere mensen moeten werken. Zij kunnen elkaar dus niet zomaar afleiden, waardoor er meer gewerkt zal worden. Daarnaast helpen scheidingswanden met het verbeteren van de akoestiek. In grotere kamers zal geluid meer galmen en de werknemers meer storen. Dit gebeurt niet in kleinere kamers, waardoor concentratie beter behouden kan worden. Scheidingswanden kunnen ook elektrische bedradingen en leidingen netjes weggewerkt worden, zodat het kantoor er weer opgeruimd en schoon uitziet.

Er bestaan vele soorten scheidingswanden. Er is dus genoeg keuze om voor elk kantoor de beste wand te kiezen. Zo zijn er flexibele scheidingswanden die verplaatst kunnen worden. Perfect voor plekken waar een scheidingswand niet altijd even handig is. Glazen scheidingswanden worden veel gezien in moderne kantoren. Bij glazen wanden is er weinig tot geen privacy en ook de akoestiek wordt niet erg verbeterd, maar geluid van buitenaf wordt toch gestopt.

De opties

Om een scheidingswand te maken, kan er gebruik worden gemaakt van gasbetonblokken. Gasbetonblokken worden ook wel cellenbeton of cellenbetonblokken, lijmblokken of Ytong blokken genoemd. De blokken zijn gemaakt van een samenstelling van kalk, zand, cement en water. Om deze reden zijn gasbetonblokken licht van gewicht en duurzaam. Ze zijn ook makkelijke te verwerken, thermisch isolerend en helpen om de akoestiek in een kamer te verbeteren. Zeker handig dus! De blokken kunnen goed gebruikt worden om licht- of niet- dragende scheidingswanden te maken, zoals voor binnenmuren als voor buitenmuren. Door middel van het gebruik van speciale blokkenlijm kunnen de gasbetonblokken op elkaar worden geplaatst, om zo een staande muur te creëren.

Naast gasbetonblokken zijn er nog metal stud profielen. Metal stud profielen zijn gemaakt van metaal en zijn de basis van een scheidingwand. Er bestaan twee soorten profielen. Allereerst is er een U-profiel, die ook wel ‘liggers’ genoemd worden. Deze worden gebruikt voor de vloer en plafond. Dan zijn er nog C- profielen of ‘staanders’. Deze worden gebruikt voor de zijden van de scheidingswand. Het gebruik van metal stud profielen is erg makkelijk. De U- profielen worden op het plafond en de vloer gevestigd en de C- profielen worden op de muur geschroefd. Een gipsen plaat wordt gezaagd tot de goede grootte en in het midden van de profielen neergezet. En zo ontstaat er een scheidingswand!

Zowel de gasbetonblokken als metal stud profielen zijn erg makkelijk in gebruik en creëren op een eenvoudige manier stevige scheidingswanden, perfect voor elk kantoor.

Recente berichten

Trends in wandtegels voor de keuken en het toilet

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, en dat geldt zeker voor wandtegels in de keuken en het...

More Articles Like This