dinsdag, maart 2, 2021

Ik wil een veilig gevoel in huis

Aangeraden

Een auto leasen als ondernemer

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten....

Beleggen op de New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York...

Takeuchi: pionier in graafmachines

Regelmatig post ik blogs waarin ik inga op investeringen voor ondernemers. In deze blog zal ik daarom ingaan op de graafmachines...

Momenteel woon ik in een landhuis aan de grens van Wassenaar. Het is een fijne plek om te wonen, maar af en toe voel ik mij onveilig hier. Ik heb wel een hekwerk om het huis staan, maar dat is naar mijn idee niet genoeg. Een aantal maanden geleden is hier al het een en ander meegenomen. Hier heb ik een klein trauma aan over gehouden. Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijkheid om mijzelf een veiliger gevoel te geven.

Wat er gebeurde op 5 juli

Het is een paar maanden geleden toen het gebeurde. Ik was aan het slapen op de 1e verdieping. Ik kon niet zo goed slapen, omdat het erg hard aan het waaien was. De takken sloegen tegen de ramen. Ik had een lekker geurtje in de kamer verspreid zodat ik lekker inslaap zou vallen. Het was even na drie uur in de nacht toen ik iets hoorde vallen beneden. Het klonk als een vaas die viel. Ik heb veel vazen in mijn huis staan. Ik dacht dat het mijn kat Frido was. Ik liet het gaan, ik zou het de volgende morgen wel opruimen. Ik deed mijn ogen weer toe en sliep door. De volgende morgen kwam ik beneden en zag ik dat alles weg was. De televisie, gouden juwelen en het antieke servies. Er zijn mensen in mijn huis geweest, besefte ik mij. Frido kwam naar mij toe lopen en miauwde. Ik ging op de bank zitten om te beseffen wat er zojuist is gebeurd. Mijn achterdeur heeft het ook niet overleefd. Die moest vervangen worden.

Stappen zetten

Het was niet makkelijk om nog alleen te slapen. Ik was best wel geschrokken van die nacht. Het ging mij niet zo zeer om de spullen die wegwaren, maar de angst dat ze naar boven zouden komen en mij iets aan zouden doen. Tuurlijk is het spijtig van de spullen die weg zijn, maar het had veel erger kunnen aflopen.

Op die dag besloot ik actie te ondernemen. Ik wil een veilig gevoel in mijn huis. Daarom heb ik ervoor gekozen om camera beveiliging te laten installeren door en rondom het hele huis. Nu kan ik makkelijk via mijn telefoon alles in de gaten houden en eventueel als er weer iets gebeurt, de politie bellen. De beveiliging is overal. Hopelijk voelen de inbrekers zich nu meer geïntimideerd. De nachten erna waren een stuk prettiger voor mij. Het feit dat ik mijn telefoon kon pakken om te controleren of er iets is, geeft mij een veilig gevoel in huis.

Recente berichten

Een auto leasen als ondernemer

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten....

Beleggen op de New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York Stock worden aandelen van diverse...

Takeuchi: pionier in graafmachines

Regelmatig post ik blogs waarin ik inga op investeringen voor ondernemers. In deze blog zal ik daarom ingaan op de graafmachines van Takeuchi; een ware pionier...

Zo zet je flexibel een bouwkeet op

Waar gewerkt wordt moet ook gerust worden. Het is dan ook belangrijk dat werknemers tijdens hun werkzaamheden toegang hebben tot een ruimte waarin ze...

Vijf lokale ondernemers uit Breda in het zonnetje

Sinds de pandemie in Nederland de touwtjes in handen heeft, worstelen veel lokale ondernemers met hun voortbestaan. Kroegen, cafés en restaurants lijken al een...

More Articles Like This