Home Ondernemen Energie besparen binnen je bedrijf? Eenvoudig met deze tips

Energie besparen binnen je bedrijf? Eenvoudig met deze tips

0
Energie besparen binnen je bedrijf? Eenvoudig met deze tips

Tegenwoordig zoeken we massaal naar manieren om geld te besparen binnen ons dagelijks leven – zowel op zakelijk als particulier gebied. Geld dat beter gebruikt kan worden voor andere zaken. Een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen is door te besparen op je energie. Dat past helemaal bij deze duurzame tijd; steeds meer ondernemers stappen over op energiebesparende maatregelen om zo een handje te helpen aan een beter milieu. Het fijne voordeel hiervan is dus dat je niet alleen op je energie zakelijk bespaart, maar dat je het ook nog eens terug gaat zien in je portemonnee. Met onderstaande tips is het heel eenvoudig om energie en dus geld te besparen binnen je bedrijf.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

De meest gemakkelijke manier om energie te besparen? Gebruik altijd een zakelijke energievergelijker wanneer je op zoek bent naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf. Op die manier krijg je een duidelijk inzicht in wat je verbruikt en wat je daarvoor moet betalen. Bij het vergelijken van energie moet je namelijk je jaarlijkse verbruik weten; op basis daarvan zoek je een nieuwe energiedeal. Misschien schrik je van je jaarlijkse verbruik omdat het hoger is dan je dacht en stimuleert dit je direct om te besparen op energie. Wat voordelig is aan een zakelijke energievergelijker is dat je binnen één klik op de knop meerdere deals te zien krijgt. Op basis daarvan kun je de meest goedkope optie kiezen en bespaar je automatisch geld op je nieuwe energiecontract. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n handige energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Thuiswerken doet wonderen voor de aarde

Minder energie verbruiken binnen je bedrijfspand gebeurt ook wanneer je (een deel van) je personeel af en toe thuis laat werken. 2020 liet zien dat werken op afstand voor veel bedrijven in Nederland beter werkte dan ze misschien ooit hadden gedacht. Het werd rustiger op de weg, de energierekeningen lagen lager en de productiviteit schoot bij menig werknemer omhoog. Een positieve verrassing. Wat betreft het energie besparen wordt er hierbij vooral gekeken naar het feit dat er minder energie wordt verbruikt op een kantoor of bij een bedrijf wanneer men af en toe vanuit huis werkt. Begin bijvoorbeeld met één dag per maand en ga later voor meer dagen wanneer het bevalt. Wat extra mooi meegenomen is, is het feit dat je hiermee nog op een andere manier een handje helpt aan een beter milieu. Omdat minder mensen met de auto of het openbaar vervoer onderweg moeten naar hun werk is er minder uitstoot van CO2.

Vergroen je bedrijf voor minder energieverbruik

Tot slot nog een eenvoudige tip waar je even de tijd voor moet nemen: het vergroenen van je kantoorpand. Veel ondernemers werken vandaag de dag nog steeds in een bedrijfspand dat niet goed geïsoleerd is. Hierdoor gaat er ontzettend veel opgewekte energie binnen no time naar buiten. Je moet dus flink stoken om bepaalde ruimtes lekker warm te houden. Dat is onwijs zonde van de energie en van je geld. Investeer daarom eens in het laten isoleren van je bedrijfspand. Denk hierbij aan het isoleren van de vloer, het dak en de muren en kies direct voor dubbele of driedubbele beglazing. Je zult zien dat je hiermee veel energie bespaart en dat je minder hoeft te stoken om van een warme ruimte te profiteren. Waar je ook aan kunt denken bij het vergroenen van je bedrijf is het kiezen voor tweedehands kantoormeubelen of refurbished apparaten. Never refuse to reuse en je draagt op een creatieve manier bij aan een groener milieu.