vrijdag, juli 12, 2024

Vijf lokale ondernemers uit Breda in het zonnetje

Aangeraden

Sinds de pandemie in Nederland de touwtjes in handen heeft, worstelen veel lokale ondernemers met hun voortbestaan. Kroegen, cafés en restaurants lijken al een eeuwigheid gesloten. En sinds de verscherpte maatregelen van december hebben ook winkels het zwaar te voorduren. En met name lokale ondernemers zijn daar de dupe van.

En dat is natuurlijk eeuwig zonde. Beeld je een dagje shopje in het centrum van Breda maar eens in zonder al die leuke lokale zaakjes. Een winkelstraat gevuld met enkel grote ketens zoals de H&M, C&A en Hema, daar is maar weinig aan.

Met deze blog zet ik daarom vijf van mijn favoriete lokale pareltjes in het zonnetje.

#1 Frontaal

Deze hippe brouwerij is opgericht in 2015. In enkele jaren is Frontaal uitgegroeid van kleine hobbybrouwer naar wereldwijd fenomeen. Tegenwoordig is de brouwerij te vinden in een voormalige suikerfabriek. Deze industriële hotspot telt maar liefst 31 biertaps, verser zul je je biertjes niet krijgen. Je kunt in het proeflokaal terecht voor leuke bier arrangementen en rondleidingen door de brouwerij. Ook organiseert Frontaal jaarlijks het grote bierfestival BREWDA, en biedt daarmee een platform voor allerlei lokale brouwers. Hoewel je nu niet in de brouwerij terecht kunt, kun je op de website van Frontaal diverse bierpakketten thuis bestellen. Vers van de pers!

#2 In Kannen en Kruiken

Op de Veemarktstraat vindt je het geliefde In Kannen en Kruiken. Deze tent zorgt al een poos voor gezelligheid aan de straat dankzij een ruim to go assortiment. Wat dacht je van een lekkere wrap to go, bijvoorbeeld een zoete wrap met chocolade en kersen? Te lui om de deur uit te gaan? Dan doet IKEK gelukkig ook aan bezorgen!

#3 Sip First

Vroeger ging ik iedere dag langs Sip First op weg naar mijn werk. Zoals de naam van dit tentje al suggereert: eerst koffie, dan komt de rest. Gelukkig kan ik nog steeds genieten van mijn favoriete bakkie pleur. Sip First heeft namelijk niet alleen een goede Take Away hoek, maar verkoopt ook hun koffiebonen voor thuis! Zo geniet ik nog iedere dag van goede koffie, al smaakt ie daar natuurlijk net iets lekkerder.

#4 Van Arendonk

Niet te missen in de Eindstraat dankzij de fenomenale arend boven de winkelpui is schoenenwinkel van Arendonk. Het leuke aan Van Arendonk vind ik de diversiteit aan soorten merken. Zo vindt je er zowel de grote namen (zoals Floris van Bommel, FILA, Dr. Martens, Adidas, Converse) maar ook minder bekende namen (zoals Toral, Ilse Jacobsen, Elana Iachi). Door al deze verschillende merken is het altijd een feestje om in deze winkel te komen. Gelukkig heeft deze winkel een prima website met interessante sales. Vanaf deze week kun je via het click & collect systeem schoenen ophalen bij de winkel.

#5 Vergeet mij niet

Aan de Ginnekenweg vindt je de echte Bredase bloemenwinkel Vergeet mij niet. Ik kwam er altijd graag om mijn huisje op te fleuren met een mooi boeketje, en liet mij graag afleiden door het grote aanbod aan potjes, glasdecoraties en andere leuke hebbedingetjes. Vergeet mij niet heeft een goede webshop, dus ik mag het zaakje niet vergeten in deze lijst!

Meer lokale ondernemers steunen? Bezoek dan ook eens de website van Breda Koop Lokaal.

 

Recente berichten

Trends in wandtegels voor de keuken en het toilet

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, en dat geldt zeker voor wandtegels in de keuken en het...

More Articles Like This