vrijdag, juli 12, 2024

Zo zet je flexibel een bouwkeet op

Aangeraden

Waar gewerkt wordt moet ook gerust worden. Het is dan ook belangrijk dat werknemers tijdens hun werkzaamheden toegang hebben tot een ruimte waarin ze kunnen lunchen, schaften, en gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen. Het is daarom dat een bouwkeet kan worden opgezet om een basis te creëren voor werkers in de bouw. Het is een tijdelijke en verplaatsbare huisvesting op de bouwplaats. Op zoek naar een bouwkeet voor een bouwproject? Hier kun je op letten.

Opties voor de bouwkeet

Een bouwkeet moet in principe voldoen in de behoeften van de werknemers ter plekke. Er zijn echter verschillende bouwkeet opties en schaftwagens. Een schaftwagen is zo’n 2 tot 3 meter breed en heeft meestal geen motor. Hij kan worden verplaatst door middel van een voertuig met trekhaak. De wagen kan dan bestaan uit een ruimte om enkel te schaften of een magazijn vorm. Hier kunnen dan alle benodigdheden en materialen worden opgeslagen. In sommige schaftwagen kan ook een sanitaire voorziening aanwezig zijn.

Een bouwunit is groter dan de schaftkeet en staat veelal als een unit met metalen frame op de bouwplaats. De units kunnen worden opgestapeld en aan elkaar worden gezet, waardoor er een bouwkeet op maat gerealiseerd kan worden. Deze kunnen voor uiteenlopende doelen worden ingezet en naar wens worden ingericht. Zo kunnen er keukens en douche voorzieningen in worden geplaatst, en er kan een kantoor van worden gemaakt. Het maken van zo’n bouwunit kan daarom voor enkele bouwmedewerkers, maar ook voor honderden worden gebruikt. Bovendien kan een bouwunit gedurende een langere tijd bijvoorbeeld bepaalde functies overnemen die anders op de bouwlocatie zouden zijn of tijdelijke huisvesting creëren.

Een bouwkeet kopen of huren

In veel gevallen zal een bouwkeet of schaftkeet in de vorm van huur worden opgebouwd, maar het is ook mogelijk om te kopen. Het kan nogal schelen om de bouwkeet te laten ontwerpen en monteren door een expert. De Meeuw bied bijvoorbeeld maatwerk voor een bouwkeet passend bij het bouwproject. Ze hebben standaard units die in grootte aan te passen zijn en aan elkaar te koppen indien nodig. De bouwkeet is standaard uitgerust met verlichting, goede isolatie én ventilatie en is voorzien van wandcontactdozen, CV-installatie en invoermogelijkheden voor een internetverbinding. Daarbij kan de inrichting uit voorraad geleverd worden zodat meubilair en sanitair ook direct in de units gebruikt kan worden. Dit neemt behoorlijk wat zorgen uit handen Je kunt een offerte aanvragen waarmee je direct weet welke mogelijkheden er zijn en hoe de verdere montage en demontage geregeld zou worden.  

Recente berichten

Trends in wandtegels voor de keuken en het toilet

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, en dat geldt zeker voor wandtegels in de keuken en het...

More Articles Like This