vrijdag, juli 30, 2021

Beleggen op de New York Stock Exchange

Aangeraden

Via Greenwheels een auto huren? Dat is een goed idee!

Het leven als zzp'er is over het algemeen erg leuk: je doet waar je goed in bent en wat...

Op deze producten kun je eenvoudig geld besparen!

De producten in de winkels worden steeds duurder. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag wat geld wilt...

Bovenaan in Google komen doe je zo!

Steeds meer bedrijven laten een website of webshop maken. Dit omdat je via het internet snel een grote groep...

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York Stock worden aandelen van diverse grote en bekende Amerikaanse bedrijven verhandeld zoals bijvoorbeeld van Apple, Google, Berkshire, en Coca Cola. Ben je van plan om te gaan beleggen op de beurs dan is het slim om je eerst goed in de markt te verdiepen.

De NYSE beurs en zijn geschiedenis

Allereerst een stukje geschiedenis. Nederland heeft namelijk best wat invloed gehad op die geschiedenis namelijk. Het gebied Het gebied dat we hedendaags kennen als New York is een periode in handen geweest van Nederlandse Kolonisten. Het eiland Manhattan kreeg dan ook de nederzetting Nieuw-Amsterdam. Later, toen het gebied werd overgenomen van de Britten, werd dit New York. In Manhattan bevindt zich het bekende Wall Street waar de handelsgebouwen zich bevinden. Deze straat spreekt waarschijnlijk direct tot je verbeelding omdat het zich heeft ontwikkeld tot het financiële centrum van de wereld. Vaak wordt Wall Street dan ook gebruikt om alle financiële markten te beschrijven.

In 1792 werden de eerste stappen ondernomen om de beurs op te zetten. In de eerste paar decennia heeft de beurs de New York Stock & Exchange Board. De beurs ontpopte nadat het officieel werd erkend door de US Securities en Exchange commission in 1934.

Op de beurs had je traditionele vloerhandel waarbij er direct contact is tussen personen. Beursleden konden namens hun klanten bepaalde aandelen kopen of verkopen op een podium, ook wel de pit genoemd. Tegenwoordig is dit meer een combinatie van handel via schermen op de beurs en direct contact.

Online handelen en beleggen

Als Nederlander kun je tegenwoordig ook gewoon handelen op New York Stock Exchange via een online handelplatfom. Dit zijn zogeheten online brokers. Bekende online brokers zijn bijvoorbeeld eTore en DeGrio. Je maakt bij de online broker een account aan waarna je beleggingen kunt doen. Zo kun je aandelen kopen van een bepaald bedrijf of handelen in de steeds populairder wordende cryptogeld, maar je kunt ook investeren in zogenaamde ETF, een beursgenoteerd fonds dat een index volgt.

Sommige van deze platformen bieden ook een soort oefen-accounts, waarmee je eerst kunnen kijken hoe de beleggingen werken zonder dat je hiervoor eigen geld in hoeft te leggen. Dat is dus een goede manier om kennis te maken met de beleggingswereld.

Hoe je ook gaat beleggen, er zitten wel risico’s aan verbonden omdat je immers geld uitgeeft aan een belegging en de markt altijd schommelt. Zoek daarom ook altijd financieel advies van een expert als dat nodig is. 

Recente berichten

Via Greenwheels een auto huren? Dat is een goed idee!

Het leven als zzp'er is over het algemeen erg leuk: je doet waar je goed in bent en wat...

Op deze producten kun je eenvoudig geld besparen!

De producten in de winkels worden steeds duurder. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag wat geld wilt besparen. Gelukkig zijn er een...

Bovenaan in Google komen doe je zo!

Steeds meer bedrijven laten een website of webshop maken. Dit omdat je via het internet snel een grote groep kunt bereiken. Om profijt te...

Het visitekaartje van uw onderneming

Iedere ondernemer die zijn bedrijf probeert te onwikkelen, zal in het begin zoveel mogelijk zelf willen doen. Er worden vele uren per week besteed...

Op deze manier kleed jij je het beste!

Het lichaam van iedereen heeft veel voordelen: als je de juiste kleding draagt, kun je jezelf perfect benadrukken. Je kan ook jouw minder mooie...

More Articles Like This