zondag, januari 23, 2022

Beleggen op de New York Stock Exchange

Aangeraden

De beste boxers voor mannen

Voor heren is het steeds belangrijker aan het worden om de juiste kleding te dragen. Mannen zijn dan ook...

Als ondernemer een tuinset kopen? Jazeker!

Als ondernemer denk je waarschijnlijk niet snel aan het kopen van een tuinset. Toch kan het ook voor jouw...

Een koopwoning ontruimen

Een koopwoning ontruimen kan een heel karwei zijn. Maar zolang het op de juiste manier gedaan wordt, komt alles...

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York Stock worden aandelen van diverse grote en bekende Amerikaanse bedrijven verhandeld zoals bijvoorbeeld van Apple, Google, Berkshire, en Coca Cola. Ben je van plan om te gaan beleggen op de beurs dan is het slim om je eerst goed in de markt te verdiepen.

De NYSE beurs en zijn geschiedenis

Allereerst een stukje geschiedenis. Nederland heeft namelijk best wat invloed gehad op die geschiedenis namelijk. Het gebied Het gebied dat we hedendaags kennen als New York is een periode in handen geweest van Nederlandse Kolonisten. Het eiland Manhattan kreeg dan ook de nederzetting Nieuw-Amsterdam. Later, toen het gebied werd overgenomen van de Britten, werd dit New York. In Manhattan bevindt zich het bekende Wall Street waar de handelsgebouwen zich bevinden. Deze straat spreekt waarschijnlijk direct tot je verbeelding omdat het zich heeft ontwikkeld tot het financiële centrum van de wereld. Vaak wordt Wall Street dan ook gebruikt om alle financiële markten te beschrijven.

In 1792 werden de eerste stappen ondernomen om de beurs op te zetten. In de eerste paar decennia heeft de beurs de New York Stock & Exchange Board. De beurs ontpopte nadat het officieel werd erkend door de US Securities en Exchange commission in 1934.

Op de beurs had je traditionele vloerhandel waarbij er direct contact is tussen personen. Beursleden konden namens hun klanten bepaalde aandelen kopen of verkopen op een podium, ook wel de pit genoemd. Tegenwoordig is dit meer een combinatie van handel via schermen op de beurs en direct contact.

Online handelen en beleggen

Als Nederlander kun je tegenwoordig ook gewoon handelen op New York Stock Exchange via een online handelplatfom. Dit zijn zogeheten online brokers. Bekende online brokers zijn bijvoorbeeld eTore en DeGrio. Je maakt bij de online broker een account aan waarna je beleggingen kunt doen. Zo kun je aandelen kopen van een bepaald bedrijf of handelen in de steeds populairder wordende cryptogeld, maar je kunt ook investeren in zogenaamde ETF, een beursgenoteerd fonds dat een index volgt.

Sommige van deze platformen bieden ook een soort oefen-accounts, waarmee je eerst kunnen kijken hoe de beleggingen werken zonder dat je hiervoor eigen geld in hoeft te leggen. Dat is dus een goede manier om kennis te maken met de beleggingswereld.

Hoe je ook gaat beleggen, er zitten wel risico’s aan verbonden omdat je immers geld uitgeeft aan een belegging en de markt altijd schommelt. Zoek daarom ook altijd financieel advies van een expert als dat nodig is. 

Recente berichten

De beste boxers voor mannen

Voor heren is het steeds belangrijker aan het worden om de juiste kleding te dragen. Mannen zijn dan ook...

Als ondernemer een tuinset kopen? Jazeker!

Als ondernemer denk je waarschijnlijk niet snel aan het kopen van een tuinset. Toch kan het ook voor jouw bedrijf een belangrijke toevoeging zijn....

Een koopwoning ontruimen

Een koopwoning ontruimen kan een heel karwei zijn. Maar zolang het op de juiste manier gedaan wordt, komt alles goed. Hier kun je alles...

Via Greenwheels een auto huren? Dat is een goed idee!

Het leven als zzp'er is over het algemeen erg leuk: je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt en daar...

Op deze producten kun je eenvoudig geld besparen!

De producten in de winkels worden steeds duurder. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag wat geld wilt besparen. Gelukkig zijn er een...

More Articles Like This