donderdag, december 2, 2021

Een auto leasen als ondernemer

Aangeraden

Een koopwoning ontruimen

Een koopwoning ontruimen kan een heel karwei zijn. Maar zolang het op de juiste manier gedaan wordt, komt alles...

Via Greenwheels een auto huren? Dat is een goed idee!

Het leven als zzp'er is over het algemeen erg leuk: je doet waar je goed in bent en wat...

Op deze producten kun je eenvoudig geld besparen!

De producten in de winkels worden steeds duurder. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag wat geld wilt...

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten. Dit kan echter een grote investering zijn en daarom kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden van een financial lease. Dit zorgt er namelijk voor dat direct eigenaar bent van de auto, maar wel liquiditeit overhoud voor andere investeringen. In deze blog lees je meer over de financial lease.

Wat betekent financial lease precies?

Bij een financial lease sluit je een contact af waarbij je zoals gezegd economisch wel de eigenaar bent van een personen- of bedrijfsauto, maar deze in maandelijkse termijnen betaald. Deze vorm van leasen wordt ook wel huurkoop genoemd. De auto is namelijk ook direct het onderpand van de lease. Je kunt de maandelijkse termijnen vaak afstemmen naar wens door bijvoorbeeld te kiezen voor een langere betaalperiode met een lager maandbedrag, of juist een korte periode met een hoger maandbedrag. Je neemt de auto dan over wanneer je het laatste slottermijn hebt afbetaald. Een auto leasen is op die manier een investering. 

Fiscale voordelen

Bij een financial lease door je een aanbetaling in het BTW-bedrag. Deze BTW over de aanschafprijs kun je echter terugvorderen. Bovendien kan het ook geregeld worden dat een bank dit kan financieren. Ook dit kan voor startende ondernemers interessant zijn omdat je zo de kosten van de aanschaf verder verspreid maar ook deels terug kan krijgen.

Het kostenplaatje voor de perfecte lease

Er zijn nogal wat verschillende aanbieders op het gebied van financial lease en er zijn best wel wat zaken waar je ook rekening mee zal moeten houden. Wanneer je een financial lease hebt voor een lange doorlooptijd, dan zal de dagwaarde bij overname van de auto in die tijd ook anders zijn. Het is daarom verstandig om goed te berekenen wat de totale investering zou zijn.

Nu kun je dit vaak wel vergelijken bij verschillende financial Lease banken zoals ACN, Findio of Santadner, maar het is nog makkelijker om een vergelijkingstool te raadplegen waarbij je een vrijblijvend voorstel op maat kunt krijgen. Bij Lease.auto kun dit doen door een uitgebreid aanbod door te nemen en dan aan te geven welke wensen je specifiek hebt. Daarop kan dan een vergelijking gemaakt worden tussen de prijzen en voorwaarden van de aanbieders van financial lease die er zijn. En dit laatste kan nogal eens verschillen. Daarbij werken zij nauw wamen met diverse grote dealerorganisaties en occasiondealers. Heb je dus al iets op het oog dan kunnen zij je ook hier mee verder helpen.

Recente berichten

Een koopwoning ontruimen

Een koopwoning ontruimen kan een heel karwei zijn. Maar zolang het op de juiste manier gedaan wordt, komt alles...

Via Greenwheels een auto huren? Dat is een goed idee!

Het leven als zzp'er is over het algemeen erg leuk: je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt en daar...

Op deze producten kun je eenvoudig geld besparen!

De producten in de winkels worden steeds duurder. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag wat geld wilt besparen. Gelukkig zijn er een...

Bovenaan in Google komen doe je zo!

Steeds meer bedrijven laten een website of webshop maken. Dit omdat je via het internet snel een grote groep kunt bereiken. Om profijt te...

Het visitekaartje van uw onderneming

Iedere ondernemer die zijn bedrijf probeert te onwikkelen, zal in het begin zoveel mogelijk zelf willen doen. Er worden vele uren per week besteed...

More Articles Like This