maandag, mei 29, 2023

Een auto leasen als ondernemer

Aangeraden

Het krijgen van een goede hypotheek is belangrijk voor jouw woning

Het is belangrijk om een goede hypotheek te hebben voor te vinden van een nieuwe woning. Op deze manier...

Een ZZP community kan je helpen met ondernemen

Als ZZP'er ben je, over het algemeen, veel in je eentje aan het werk. Je moet zelf alles uit...

Gemakkelijk uw auto financieren!

De eerste vraag die opkomt wanneer u een persoonlijke lening overweegt, is wat het doel is. De meest voorkomende...

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten. Dit kan echter een grote investering zijn en daarom kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden van een financial lease. Dit zorgt er namelijk voor dat direct eigenaar bent van de auto, maar wel liquiditeit overhoud voor andere investeringen. In deze blog lees je meer over de financial lease.

Wat betekent financial lease precies?

Bij een financial lease sluit je een contact af waarbij je zoals gezegd economisch wel de eigenaar bent van een personen- of bedrijfsauto, maar deze in maandelijkse termijnen betaald. Deze vorm van leasen wordt ook wel huurkoop genoemd. De auto is namelijk ook direct het onderpand van de lease. Je kunt de maandelijkse termijnen vaak afstemmen naar wens door bijvoorbeeld te kiezen voor een langere betaalperiode met een lager maandbedrag, of juist een korte periode met een hoger maandbedrag. Je neemt de auto dan over wanneer je het laatste slottermijn hebt afbetaald. Een auto leasen is op die manier een investering. 

Fiscale voordelen

Bij een financial lease door je een aanbetaling in het BTW-bedrag. Deze BTW over de aanschafprijs kun je echter terugvorderen. Bovendien kan het ook geregeld worden dat een bank dit kan financieren. Ook dit kan voor startende ondernemers interessant zijn omdat je zo de kosten van de aanschaf verder verspreid maar ook deels terug kan krijgen.

Het kostenplaatje voor de perfecte lease

Er zijn nogal wat verschillende aanbieders op het gebied van financial lease en er zijn best wel wat zaken waar je ook rekening mee zal moeten houden. Wanneer je een financial lease hebt voor een lange doorlooptijd, dan zal de dagwaarde bij overname van de auto in die tijd ook anders zijn. Het is daarom verstandig om goed te berekenen wat de totale investering zou zijn.

Nu kun je dit vaak wel vergelijken bij verschillende financial Lease banken zoals ACN, Findio of Santadner, maar het is nog makkelijker om een vergelijkingstool te raadplegen waarbij je een vrijblijvend voorstel op maat kunt krijgen. Bij Lease.auto kun dit doen door een uitgebreid aanbod door te nemen en dan aan te geven welke wensen je specifiek hebt. Daarop kan dan een vergelijking gemaakt worden tussen de prijzen en voorwaarden van de aanbieders van financial lease die er zijn. En dit laatste kan nogal eens verschillen. Daarbij werken zij nauw wamen met diverse grote dealerorganisaties en occasiondealers. Heb je dus al iets op het oog dan kunnen zij je ook hier mee verder helpen.

Recente berichten

Het krijgen van een goede hypotheek is belangrijk voor jouw woning

Het is belangrijk om een goede hypotheek te hebben voor te vinden van een nieuwe woning. Op deze manier...

Een ZZP community kan je helpen met ondernemen

Als ZZP'er ben je, over het algemeen, veel in je eentje aan het werk. Je moet zelf alles uit zien te vinden en ook...

Gemakkelijk uw auto financieren!

De eerste vraag die opkomt wanneer u een persoonlijke lening overweegt, is wat het doel is. De meest voorkomende reden om een lening af...

B2B online marketing toepassen

B2B online marketing is zoals je ziet aan het woord b2b gericht op bedrijven die zaken doen met andere bedrijven. Het is totaal anders...

De beste boxers voor mannen

Voor heren is het steeds belangrijker aan het worden om de juiste kleding te dragen. Mannen zijn dan ook steeds meer op zoek naar...

More Articles Like This