dinsdag, maart 2, 2021

Klikken en zagen

Aangeraden

Een auto leasen als ondernemer

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten....

Beleggen op de New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York...

Takeuchi: pionier in graafmachines

Regelmatig post ik blogs waarin ik inga op investeringen voor ondernemers. In deze blog zal ik daarom ingaan op de graafmachines...

Laatst had een vriend van me, Tony, gevraagd hem te helpen met klussen. Het was vooral nodig muren te slopen, puin te ruimen en op een andere verdieping te plamuren. Laten dat nou net het soort klussen zijn waar ik wel zin in had. Enthousiast was ik aan het werk gegaan en ook de dag daarna had ik hem nog geholpen. Maar ja, ongeveer het hele huis werkt aangepakt, dus met die twee dagen was het huis nog niet klaar voor bewoning. Voorzichtig vroeg hij of ik toevallig nog ergens een vrije weekenddag had om hem te helpen. Het ging nu om verven en een vloer leggen. Ik vertelde hem dat ik simpelweg niet zo goed was met netjes verven en ik ook niet eerder een vloer gelegd had. Tony zei dat hij al wat mensen had die met verfkwasten in de weer zouden gaan, dus het zou voornamelijk om de vloer gaan. Dat we dat samen wel aankonden, omdat het met een simpel ‘kliksysteem’ zou gaan. En het zou vooral erg gezellig zijn als ik hem kwam helpen. Dus ja, wat zeg je daarop?

Een vloer leggen

Gelukkig had Tony al ervaring met vloeren leggen. Hij zou zich bekommeren om de moeilijke gedeelten, zoals de stukken die om de leidingen heen gelegd moesten worden. Hij zou dus al het maatwerk doen en aan de gang gaan met de decoupeerzaag. Ik zou me bezighouden met het bedekken van het grote oppervlak. Hij heeft een behoorlijke ruime kelder en hij had daarvoor gekozen voor laminaat. Dat moest inderdaad in elkaar geklikt worden, waardoor het klusje me best goed af ging. Uiteraard heeft Tony me eerst even laten zien hoe het moest. Het was leuk om zo snel een mooie vloer te kunnen leggen.

Andere aanpak

Er waren echter nog andere ruimtes in het huis waarvan de vloeren gelegd moesten worden. In tegenstelling tot de kelder wilde hij voor die andere ruimtes houten vloeren. Hij houdt namelijk van het verschil in aanblik dat hout door de jaren heen maakt. In de kelder zou hij niet zo vaak komen, dus had Tony voor de vloer daar gekozen voor het goedkopere alternatief. Maar de houten vloer leggen is wel meer gedoe. Zo moet er eerst folie en spaanplaat op gelegd worden, voordat je aan de gang kan met de houten vloerdelen. Gelukkig had hij voor dat klusje andere vrienden bereid gevonden hem daarmee te helpen en kon ik die middag naar de verjaardagviering van een van mijn neefjes. Ook belangrijk!

Recente berichten

Een auto leasen als ondernemer

Als startende ondernemer wil je misschien een personen- of bedrijfsauto aanschaffen om te kunnen gebruiken bij je werkzaamheden met klanten....

Beleggen op de New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange is gezien vanuit de marktkapitalisatie de grootste aandelenbeurs ter wereld. Op de New York Stock worden aandelen van diverse...

Takeuchi: pionier in graafmachines

Regelmatig post ik blogs waarin ik inga op investeringen voor ondernemers. In deze blog zal ik daarom ingaan op de graafmachines van Takeuchi; een ware pionier...

Zo zet je flexibel een bouwkeet op

Waar gewerkt wordt moet ook gerust worden. Het is dan ook belangrijk dat werknemers tijdens hun werkzaamheden toegang hebben tot een ruimte waarin ze...

Vijf lokale ondernemers uit Breda in het zonnetje

Sinds de pandemie in Nederland de touwtjes in handen heeft, worstelen veel lokale ondernemers met hun voortbestaan. Kroegen, cafés en restaurants lijken al een...

More Articles Like This