vrijdag, juli 12, 2024

Knutselen met noppenfolie, zo doe je dat!

Aangeraden

Januari brengt ook niet echt in de stemming om lekker buiten iets te gaan ondernemen. Dit geldt niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen. Waar er in de zomer veelvuldig buiten wordt gespeeld, is dat in de winter helaas wel anders. Voor kinderen maar vooral ook voor ouders kan dit best nog wel een dingetje zijn. Waarom? Omdat kinderen met binnenspelen toch een stuk beperkter zijn. Daarnaast worden ouders vaak opgetrommeld als de kinderen even niks weten om te doen. Voor deze ouders zetten we dan ook graag wat ideeën op papier. Deze week geven we je daarom graag een paar ideeën over knutselen met noppenfolie.

Gebruik noppenfolie als stempels

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan een duurzame planeet en dat doen we door materiaal her te gebruiken. Zo zijn we bijvoorbeeld dol op wegwerpmateriaal zoals bijvoorbeeld wc-rolletjes of in dit geval noppenfolie, ook wel bekend als bubbeltjesplastic. Met noppenfolie kan je eigenlijk oneindig veel kanten op. Een van de makkelijkste en misschien ook wel leukste manieren om dit folie her te gebruiken is om het te gebruiken als stempels. Je kunt het folie in alle vormen en maten knippen zoals rondjes, vierkantjes of zelfs in de vorm van een regenboog. Breng één kleur of meerdere kleuren aan met een kwast op het folie en drukt deze kant op het papier. Je kunt dit uiteraard zelf doen maar je kinderen al deze stappen laten doen is uiteraard wel het leukste. Bedekt de tafel gewoon met een kleed dat wasbaar of afneembaar is en trekt je kinderen een schort aan. Gekleurde handen krijgen je kinderen misschien wel van dit knutselwerkje maar dat maakt het nou juist zo leuk.

Gebruik noppenfolie als een onderdeel van een dier

Naast stempelen met noppenfolie kan je noppenfolie bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken als een lijfje of ledematen voor een dier. Zo is dit folie bijvoorbeeld ontzettend geschikt voor het maken van een schaapje of een mooie gekleurde kwal. Wil je, je kinderen een schattig schaapje laten maken? Laat ze dan een rondje knippen van het folie. Uiteraard hoort het lichaam van het schaapje wit te zijn en dan kan je doen met verf. Daarna nog een hoofd, ogen en vier pootjes en het schaapje is af. Gaan jullie liever voor de gekleurde kwal? Gebruik het folie dan voor zijn tentakels.

Recente berichten

Trends in wandtegels voor de keuken en het toilet

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, en dat geldt zeker voor wandtegels in de keuken en het...

More Articles Like This