Home Duurzaamheid Waarom je moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

Waarom je moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

0
Waarom je moet kiezen voor zakelijke zonnepanelen

Het is een feit dat steeds meer bedrijven in Nederland kiezen voor groene energie. De afgelopen jaren is groene stroom booming. Door de grotere vraag zijn er alsmaar meer energieleveranciers bijgekomen die groene (zakelijke) stroom leveren. Er zijn een aantal redenen waarom je kunt overstappen op dergelijke duurzame energie. De grootste reden is dat deze vorm van energie veel beter voor de wereld is dan het afnemen van grijze stroom. Hierbij is het helemaal mooi meegenomen waar je besluit om zelf energie op te wekken met behulp van zakelijke zonnepanelen. Op die manier wordt mkb energie vergelijken wel heel gemakkelijk, want je hebt alleen nog maar een netbeheerder nodig. Hieronder lees je meer over de voordelen van zakelijke zonnepanelen.

Zakelijke zonnepanelen geven groene stroom

Met behulp van zonnepanelen voor je bedrijf wek je duurzame stroom op uit een natuurlijke bron, namelijk de zon. Deze manier van energieproductie is groener dan het opwekken van grijze stroom, iets wat je overigens überhaupt niet zelf kunt doen. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen waarbij veel CO2 vrijkomt. Wek je groene energie op dan komt daar veel minder CO2 bij vrij. Ook zijn de natuurlijke bronnen onuitputtelijk, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen. Dat betekent dat je eindeloos gebruik kunt maken van de wind, de zon of het water om op die manier energie op te wekken. Wil je dus een handje helpen aan een betere wereld dan zit je met zakelijke zonnepanelen sowieso goed.

Subsidies voor ondernemingen

Daarnaast wordt het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen ontzettend gestimuleerd door de Nederlandse overheid. In de Wet Milieubeheer stelt de overheid dat bedrijven in Nederland met een verbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar energiebesparende maatregelen moeten treffen. Hoe kan dat beter dan het overstappen op het zelf opwekken van energie? Met deze stap ben je in ieder geval al groen bezig. Om jou als ondernemer nog meer te stimuleren heeft de overheid diverse subsidies en vergoedingen vrijgesteld. Tot 2023 kun je nog gebruik maken van de zogeheten salderingsregeling. Vanaf dan wordt deze regeling tot 2030 afgebouwd. Op Minder.nl lees je meer over de salderingsregeling en de voordelen ervan voor ondernemers.

Geld besparen met zakelijke zonnepanelen

Hoewel we nog zeker een aantal redenen kunnen noemen waarom je als ondernemer over zou moeten stappen op zakelijke zonnepanelen is het feit dat je flink wat geld kunt besparen misschien wel de meeste aantrekkelijke reden. Omdat je je eigen zakelijke energie opwekt maak je uiteindelijk als het ware gebruik van gratis energie. Natuurlijk moet je in eerste instantie investeren in de zonnepanelen, maar na een aantal jaren heb je die investering er al uit. Omdat zonnestralen gratis zijn, profiteer je op die manier uiteindelijk van gratis groene stroom. Hiermee kun je dus flink wat geld besparen op je zakelijke energierekening. Je merkt overigens geen verschil in stroom: bij zowel groene als grijze energie komt er ‘gewone’ stroom uit je stopcontacten. Het enige grote verschil is dat je weet waar de elektriciteit is opgewekt en dat is met groene stroom een stuk beter.